Keresés Bármikor beírásával. Nyomja meg az Entert Keresés.

  • Események
  • Üzletkereső
Seminis
  • Kezdőlap
  • Bemutatkozás
    • A VÁLLALATRÓL
    • A VÁLLALAT TÖRTÉNETE
    • Kutatás és fejlesztés
    • De Ruiter
  • Termékek
  • Információk
    • Nemesítési technológia
    • Proaktív védelem minden mag számára
    • A holnap magjai ma
    • Növénykórtani útmutatók
    • Letöltések
  • Kapcsolat
    • Írjon nekünk
    • Email Feliratkozás
    • Kapcsolat
  • Hírek
Bayer Cross
  • Kezdőlap
  • Bemutatkozás
    • A VÁLLALATRÓL
    • A VÁLLALAT TÖRTÉNETE
    • Kutatás és fejlesztés
    • De Ruiter
  • Termékek
  • Információk
    • Nemesítési technológia
    • Proaktív védelem minden mag számára
    • A holnap magjai ma
    • Növénykórtani útmutatók
    • Letöltések
  • Kapcsolat
    • Írjon nekünk
    • Email Feliratkozás
    • Kapcsolat
  • Hírek
  • Események
  • Üzletkereső
Seminis

A hajtatott paprika növényvédelmi technológiája

  • 2018. augusztus 13., hétfő
  • |
  • Bejegyzés
Az étkezési paprika Magyarországon népélelmezési cikknek számít, az éves átlagos paprikafogyasztás megközel...
Lapozzunk Olvasd
A sárgarépa és a petrezselyem növényvédelmi technológiája
2018. július 10., kedd
Prev
Kabakosok Növénykórtani útmutatója
2018. szeptember 13., csütörtök
Next

A hajtatott paprika növényvédelmi technológiája

2018. augusztus 13., hétfő

Az étkezési paprika Magyarországon népélelmezési cikknek számít, az éves átlagos paprikafogyasztás megközelítőleg 10 kg/fő/év. 2016-ban a fólia és üvegházi felület 1500 hektárra tehető, az előállított termés mennyisége a fejlődő technológiáknak köszönhetően lényegesen nem változott. A korszerű termesztő létesítményeknek köszönhetően csaknem az egész év folyamán biztosított a magyar termesztésű paprika polcokra kerülése.

Magyarországon a paprika hajtatás technológiáját illetően két fő vonal figyelhető meg: talajos illetve talaj nélküli termesztési mód. Míg a 90-es évek elején lényegében a hajtatás csak talajon történt, az évtized közepén megindult egy jelentős fejlődés, egyre nagyobb felületen termesztenek kőzetgyapoton és kókuszroston, elkerülve a gyökérkártevők okozta terméskieséseket.

A hajtatott paprikában a betegségek megfelelő technológiai elemek segítségével jól szabályozhatóak. Ide tartoznak a klíma szabályozására alkalmas eszközök, valamint a kórokozókat terjesztő kártevők elleni védekezési módszerek, amelyek lehetnek kémiai, illetve biológiai növényvédelmi beavatkozások. Megfelelő klimatikus viszonyok mellett, ellenálló fajtákkal a védekezések száma minimálisra csökkenthető.

Az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak a hajtatott paprika növényvédelmi technológiájáról:

A hajtatott paprika növényvédelmi technológiája

Ossza meg ezt a bejegyzést:

Következő hírekben Post

Kabakosok Növénykórtani útmutatója
  • 2018. szeptember 13., csütörtök
  • |
  • Bejegyzés
OLVASSA TOVÁBB

Seminis® is a registered trademark of Bayer Group. ©2004-2021 Bayer Group. All rights reserved.

  • Írjon nekünk
  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Általános felhasználási feltételek
  • Impresszum

Válasszon országot

Magyarország ►

Monsanto Hungária Kft.

  • 1123 Budapest
  • Alkotás u. 50
  • Bayer, Bayer Cross Design and Seminis® are registered trademarks of Bayer Group. ©2004-2021 Bayer Group. All rights reserved.

Válasszon országot

Magyarország ►

Bemutatkozás

  • A vállalat története
  • A vállalatról
  • Kutatás és fejlesztés
  • De Ruiter

Termékeink

  • Üzletkereső

Információk

  • Nemesítési technológia
  • Növénykórtani útmutatók
  • Letöltések

Hírek

  • Bejegyzés
  • Új termékbevezetés
  • Legfrissebb hír
  • Hírek
  • Események

Írjon nekünk

  • Írjon nekünk
  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Általános felhasználási feltételek
  • Impresszum